Разядка от тиквички с извара

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
15/06/2019
"Толкова е свежа тази разядка, че е едно от най-честите мезета на трапезата "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 324
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофът се обелва и нарязва на кубчета, тиквичките се нарязват на кубчета със същата големина като картофите. В тенджерка се загрява подсолена вода, пускаме картофа за 5 минути и добавяме тиквички.

Варим за 10 минути, да омекнат. Пробваме с вилица дали е готов - трябва да се мачка добре. Сипват се в гевгир и с лъжица се притискат отгоре да се отцеди водата.

Друг път оставях за 1 нощ, но този път след 1 час сипах в тензух и добре се изтискват да стане суха топка смес.

Смесваме майонеза, извара, сол на вкус, копър, зехтин, кисело мляко и скилидки чесън. Сипват се отцедените тиквички с картоф в каната на блендер, чопър или пасатор.

Пуска се на два, три пъти, за да се пасира сместа и овкусяваме с лимонов сок. Охлаждаме готовата разядка за кратко и я поднасяме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар