Полски кекс с череши

АнабелАнабел
Ветеран
516
2k
988
209
15/06/2019
"Добрият приятел ще ви покани да опитате неговия кекс с череши, докато истинският ще ви даде и рецептата за него "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо339
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • череши 1 ч.ч. без костилки
  • захар 1 с.л.
  • краве масло 1 с.л.
  • захар 1 и 1/2 ч.ч
  • брашно 2 и 1/2 ч. ч.
  • бакпулвер 1 с.л.
  • сода за хляб 1 ч. л
  • зехтин 1/2 ч. ч.
  • яйца 4 бр.
  • кисело мляко 3, 6 % 170 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка или купа се поставя маслото да се разтопи на средна температура. Когато се разтопи, към него се добавят предварително обезкостените череши.

Поръсват се с седна супена лъжица захар и се оставят да къкрят около десет минути. След като пуснат сока, си се отстраняват от котлона и оставят да се охладят.

В друга дълбока купа се смесват сухите съставки - захар, брашно, бакпулвер и сода. След като се размесят, по средата се прави кладенче, в което се изливат зехтинът, яйцата и киселото мляко. Сместа се разбива с помощта на миксер до еднородно кексово тесто.

Тестото се прехвърля в подмазана и набрашнена тавичка, а отгоре се разпределят черешите, заедно със сока който са пуснали.

Този сладкиш с череши се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около един час. Готовността му се проверява с клечка. Забодена в него, тя трябва да излезе суха.

Рецептата е взаимствана от Кулинарна работилница.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар