Доматен сос

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
13/05/2009
"Открихме как да превърнете печеното месо в истински вкусно ястие - с помощта на този класически доматен сос!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 176
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното с краве масло, разредете запръжката с бульон, добавете предварително запърженото с лук и другите зеленчуци доматено пюре, после захарта, лимонената киселина, бахар, сол и варете 25 - 30 мин. След това прецедете соса, нагорещете до кипване и застройте с масло.

Този сос се сервира с някои месни ястия.

Без застройката с масло служи за основа при приготвянето на други сосове с подправки, други продукти, вино и др.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар