Задушен заек с доматен сос

Задушен заек с доматен сос
04/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции4
"Обичаме фокусите и ще ви покажем един как порция от задушения заек с доматен сос ще изчезне за минута"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре заека, подсушете го с кухненска хартия или салфетка, нарежете го на порции и го изпържете, докато получи кафява коричка, в дълбок тиган, в който сте загрели зехтина, и го поръсете със солта и белия пипер.

Добавете ситно нарязаните лук, чесън, магданоз и копър и дафиновите листа, запържете ги леко, налейте виното, сипете предварително бланшираните, обелени, почистени и накълцани домати, изчакайте сместа да заври и ако е необходимо, я подправете със сол и пипер.

Захлупете тигана, задушавайте на среден огън около 35 мин., прибавете нарязаните на парченца чушки, гответе още 15 мин., след което пуснете маслините и щом заври, свалете ястието от огъня.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: