Пържено свинско със зеленчуци

10/09/2019
"Когато свинското месо е приготвено със зеленчуци - е, точно тогава ни е най-вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо216
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г филе
  • картофи - 800 г, варени
  • червени чушки - 4 бр.
  • гъби - 500 г пресни печурки
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • сметана - 200 мл
  • соев сос - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • майорана - ½ ч.л. суха
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган загрейте олиото, изпържете в него, докато се зачерви, нарязаното на жулиени месо, наръсете го със сол и черен пипер на вкус, след което го извадете и го сложете на топло.

В същото олио запържете нарязаните на кръгчета картофи за 5-6 мин., извадете ги и ги сипете при месото.

В тигана изсипете надробените на едро чушки, пържете ги 5 мин., добавете нарязаните на четвъртинки гъби, гответе още 5 мин. и овкусете с черен пипер и сол.

Върнете месото и картофите в тигана, залейте със соевия сос и сметана, посипете с майораната и след като ястието кипне, го гответе 2-3 мин. на слаб огън, след което го поръсете със ситно нарязания магданоз и поднесете пърженото свинско.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар