Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушено филе от риба с домати и каперси

Задушено филе от риба с домати и каперси

Задушено филе от риба с домати и каперси2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Залагаме на вкусното и здравословното, затова днес сме на задушено филе с домати и каперси"

Необходими продукти

  • риба - 700 г филе, морска
  • лимонов сок - 100 мл, прясно изцеден
  • зехтин - 6 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонова кора - ½ с.л. тънко нарязана
  • каперси - 3 с.л. мариновани
  • зелена салата - 10 листа
  • домати - 4 малки
  • маслини - 10 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибеното филе със студена вода, подсушете го, разделете го на 4 еднакви парчета, поръсете ги с черен пипер и сол, залейте ги с малко лимонов сок и ги изпържете в половината зехтин 3 мин. от едната страна, добавете ситно нарязания чесън, обърнете филетата и ги пържете още 2 мин.

Отделете 2 с.л. от лимоновия сок, останалия налейте в тигана при филетата и добавете тънко нарязаната лимонова кора, задушете 2-3 мин. на тих огън, поръсете с каперси, маслини, нарязаните домати и изключете котлона.

Разпределете филетата в 4 чинии, украсете ги с лимонови резени, залейте ги със соса от пърженето и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: