Кайма с ориз и чушки

19/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо206
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата изпържете в горещото олио, докато промени цвета си, пресовайте чесъна върху нея, поръсете с черен пипер и сол, добавете нарязаните на по-едри парчета чушки и наситнения лук и задушавайте 6-7 мин.

Прибавете ориза, който предварително сте сварили в 750 мл подсолена вода и отцедили в гевгир.

Разбъркайте, добавете маслините и след 1 мин. свалете ястието от огъня, след което го разпределете на 4 порции и украсете всяка с по 1-2 листенца босилек.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар