ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Хрупкави картофи на фурна с подправки

Хрупкави картофи на фурна с подправки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9152
Хрупкави картофи на фурна с подправки
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
14/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Малко подправки и картофките стават толкова апетитни, че няма да може да им устоите"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • зехтин - 2 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. сладък
  • лют червен пипер - 3 щипки, (по желание)
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на четвъртинки по дължина. След това се измиват се и се подсушават.

В купа се смесват галетата, чесънът на прах, червеният и черният пипер.

Нарязаните картофите се поливат със зехтин, поръсват се със сол и се овалват в сместа от галета и подправки.

Разпределят се в тава, в която на дъното предварително е поставена хартия за печене.

Пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: