Задушени пилешки бутчета с ябълков сос

13/06/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене75 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • ябълки - 1 голяма
  • ориз - 200 г, сварен в подсолена вода
  • масло - 125 г краве
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, нарежете го на полумесеци, изсипете го в гевгир, облейте го с вряла вода и го оставете да се отцеди, след което го подсушете.

В тенджера изпържете в загрятото масло измитите, подсушени и натрити със сол пилешки бутчета, докато се зачервят, след което ги извадете, и в същата мазнина запържете лука до прозрачност и поръсете с брашното и червения пипер.

Залейте с гореща вода, подправете с черен пипер и сол, сложете нарязаната на парчета почистена от дръжката и семената ябълка, върнете бутчетата и задушавайте на тих огън ястието до готовност.

Претрийте соса през сито, залейте с него порциите с бутчетата, гарнирани с варен ориз, и ги поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар