Гъбена супа със спанак и сметана

20/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъби - 500 г пресни
  • спанак - 300 г листа
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • сметана - 60 мл
  • олио - 3 с.л.
  • дафинови листа - 1 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол - на вкус
  • куркума - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера почистените, измити и нарязани на парчета гъби, залейте ги с 1 л вода, добавете зърната черен пипер и дафиновия лист и варете 10-15 мин. на умерен огън.

Сгорещете олиото в тиган, изпържете в него ситно нарязания лук и остъргания, измит и надробен на кубчета морков и ги изсипете в тенджерата при гъбите, посолете на вкус и варете 10-12 мин. на тих огън.

Измийте спанака, сварете го в малко вода, пасирайте го, добавете го към супата и след като тя кипне, я варете 3-4 мин. на слаб огън. Добавете и куркума към края.

Разлейте готовата гъбена супа по чиниите, украсете я със сметаната и я поднесете с топъл бял хляб.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар