Бишкотена торта с крем

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
697
1k
209
20/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции6
"Ние колкото бишкотени торти можем да изядем, вие толкова не можете да приготвите, искате ли да се обзаложим"

Необходими Продукти

  • вода - 1 к.ч.
  • нескафе - 1 с.л.
  • бишкоти - 12 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 250 мл
  • желатин - 30 г
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с млякото и захарта. Прибавят се кафе и водата и сместа се вари до сгъстяване.

Добавя се набъбналият в малко в малко хладка вода желатин и се бърка непрекъснато, докато се разтвори.

Лъжица по лъжица се слага и сметана.

Сместа се охлажда, като се внимава да не се желира. Бишкотите се нареждат на дъното на тавичка и се заливат с крема.

Бишкотената торта се поръсва с настърган шоколад и се оставя да се желира в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: