Пълнени пилешки бутчета със сирена

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
01/10/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете в тиган зехтина на умерен огън, сипете в него накълцания на дребно лук и ситно настъргания морков, захлупете и пържете 5 минути, като бъркате от време на време, след което добавете печурките, нарязани на парченца, и задушавайте още 6-7 мин.

Оставете сместа да поизстине, прибавете настърганото пармиджано и нарязаните на кубчета рикота и ементал, наръсете с едро смления черен пипер и разбъркайте.

Вземете бутче, пъхнете пръст между месото и кожата, оформете „джоб“, напълнете го с плънка, направете същото и с останалите 3, поставете ги с напълнените „джобове“ нагоре в голяма намазнена тава и ги поръсете със солта. Ако ви е останал от плънката може да я добавите в тавата.

Печете пълнените пилешки бутчета 45 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна, като ги обливате често с образувалия се сос.

За да опитате дали месото е готово, прободете го с нож – изтичащият сок трябва да е прозрачен.

Поднесете бутчетата със соса от печенето и с гарнитура по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар