Рибени кюфтета със сос Тартар

03/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бяла риба - 500 г филе от хек или треска
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - 3 ч.л. пресен
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • бял хляб - 1 филия, сух
  • прясно мляко - 50 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • майонеза - 2 ч.л.
  • дижонска горчица - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За соса
  • корнишон - 1 бр. пресен или маринован
  • хрян - ½ - 1 ч.л. настърган
  • лимонов сок - 1 - 1, 5 ч.л.
  • майонеза - 6 - 8 с.л.
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете филето заедно с нарязания лук, добавете накиснатата в млякото и изцедена филия хляб, леко разбитото яйце, майонезата, горчицата, наситнения магданоз, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус и измесете добре каймата.

Оформете от нея неголеми кюфтета, оваляйте ги в галетата и ги изпържете в олиото, докато получат златиста коричка, след което ги наредете в тавичка и ги изпечете в умерена фурна.

Смесете в купичка майонезата, горчицата, лимоновия сок, настъргания хрян и ситно нарязания корнишон, подправете на вкус със сол и черен пипер и поднесете соса с рибените кюфтета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар