Малки банички със сирене на сач

11/06/2019
"Загрейте сача, че днес ни се хапват апетитни малки банички, ама повечко от тях да направите "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо389
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа, подходяща за замесване на тесто, счукваме яйцето (1 бр.) и към него прибавяме киселото мляко (1 ч.ч.), смесено с бакпулвер (1 ч.л.). Слагаме щипка сол, щипка захар и олио (5 с.л.).

Разбъркваме с бъркалка хомогенно и постепенно, прибавяме пресято брашно, и с ръце доизмесваме, докато получим гладко, пухкаво и нелепнещо тесто. Намазваме тестото с олио, слагаме в купа и завиваме с фолио или кърпа.

Оставяме така за 15 минути на стайна температура. После върху намазано с олио силиконово килимче или хартия за печене, разточваме цялото тесто на тънка правоъгълна кора (2-3 мл.). Срязваме през средата на две кори за баница.

Намазваме и двете с разтопена мас и на едната половина наръсваме с натрошено сирене. Слагаме отгоре другата кора с намазаната страна към сиренето и притискаме с ръце, да се прилепят. Нарязваме на малки банички.

Притискаме с вилица или с пръсти крайчетата на всяка баничка, да не излиза сиренето. Нагряваме сача и намазваме с мас. Изпичаме баничките от двете страни, като при всяка порция банички намазваме сача с мазнината. Сервираме готовите банички с кисело мляко или айрян.

Бележка: Ако нямате сач, може да приготвите баничките и върху тиган с незалепващо покритие.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар