Вкусна картофена супа по чешки

13/08/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в горещото масло ситно нарязания лук, докато стане прозрачен, добавете счукания чесън, поръсете с брашното, пържете го при непрекъснато бъркане, докато се зачерви, и свалете тигана от котлона.

Сложете в тенджера цялото парче бекон и обелените и нарязани на кубчета картофи и корени за супа, залейте ги с 1, 5 л вода, прибавете кимиона и майораната и след като кипне, варете 30 мин. на умерен огън.

Извадете от супата бекона и половината зеленчуци, пасирайте останалите зеленчуци, добавете изпържените лук и чесън, после и нарязаните на филийки гъби, варете супата 5 мин. на умерен огън, след това върнете отделените зеленчуци и варете още 5 мин.

Нарежете бекона на кубчета и го изпържете до зачервяване в тефлонов тиган.

Поръсете супата с черен пипер и сол, застройте я с разбърканата с жълтъка сметана, разпределете я в чинии и я поръсете с кубчетата бекон.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар