Вкусна картофена супа по чешки

13/08/2019
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г пресни
  • гъби - 100 г печурки
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • корени за супа - 1 връзка
  • бекон - 200 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • сметана - 125 мл
  • брашно - 30 г
  • масло - 50 г краве
  • кимион - ½ ч.л.
  • майорана - 2 с.л. суха
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в горещото масло ситно нарязания лук, докато стане прозрачен, добавете счукания чесън, поръсете с брашното, пържете го при непрекъснато бъркане, докато се зачерви, и свалете тигана от котлона.

Сложете в тенджера цялото парче бекон и обелените и нарязани на кубчета картофи и корени за супа, залейте ги с 1, 5 л вода, прибавете кимиона и майораната и след като кипне, варете 30 мин. на умерен огън.

Извадете от супата бекона и половината зеленчуци, пасирайте останалите зеленчуци, добавете изпържените лук и чесън, после и нарязаните на филийки гъби, варете супата 5 мин. на умерен огън, след това върнете отделените зеленчуци и варете още 5 мин.

Нарежете бекона на кубчета и го изпържете до зачервяване в тефлонов тиган.

Поръсете картофената супа с черен пипер и сол, застройте я с разбърканата с жълтъка сметана, разпределете я в чинии и я поръсете с кубчетата бекон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар