ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус в микровълнова

Шоколадов мус в микровълнова

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
810
129
Шоколадов мус в микровълнова
13/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции4
"Днес за десерта ще се погрижи микровълновата, а ние вярваме, че ще останете възхитени"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупеният шоколад се слага в купичка за сос и се разтопява в микровълнова фурна за 1 ½ мин. при 600 Вт, без да се похлупва. Разбърква се един–два пъти.

В стъклена купа се слагат яйцата, водата и ликьорът, разбиват се добре и се държат 3 мин. при 180 Вт. Разбъркват се няколко пъти. Двете маси се смесват.

Сметаната се разбива на сняг, отделя се мляко за гарниране и първо се прибавя 1/3 към шоколадовата смес, а след това и останалата част.

Мусът се гарнира със сметана и настърган шоколад.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: