Пържена скумрия на тиган

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
198
2
10/06/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 855
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • универсален сос - 1 ч.л.
  • брашно - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и филетираме подготвената скумрия.

Смесваме сока на 1 лимон с олиото, универсалния сос, солта и черния пипер, разбъркваме.

Намазваме обилно рибата или ако съдът позволява, я поставяме направо там.

Оставяме за 15 минути.

Овалваме рибките в брашно и пържим в грил тиган първо от страната на кожата, а след като придобие златист загар - обръщаме.

Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см
46.00 лв.
35.42 лв.
Виж ››

Практичен тиган, който има керамично покритие, удобна за готвене дръжка и огнеупорен капак, който няма да позволи на мазни пръски да попаднат върху вас или навсякъде в кухнята. Алуминиевият тиган може да се ползва с всички видове котлони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар