Пържена скумрия на тиган

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър23637612
10/06/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо525
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата88
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • универсален сос - 1 ч.л.
  • брашно - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и филетираме подготвената скумрия.

Смесваме сока на 1 лимон с олиото, универсалния сос, солта и черния пипер, разбъркваме.

Намазваме обилно рибата или ако съдът позволява, я поставяме направо там.

Оставяме за 15 минути.

Овалваме рибките в брашно и пържим в грил тиган първо от страната на кожата, а след като придобие златист загар - обръщаме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар