Гювеч с кайма и зеле

09/06/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо39
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 250 - 300 г смес
  • прясно зеле - 500 - 700 г
  • моркови - 3 - 4 средни
  • лук - 2 глави, кромид
  • копър - ½ връзка
  • ориз - 100 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тенджера на огъня, сгорещете в нея олиото и насипете слой от нарязаното на кубчета зеле, отгоре толкова дебел слой от каймата, омесена с едро настърганите моркови, ситно нарязания лук, измития ориз, солта и черния пипер, и редувайте така, като завършите със зеле и притиснете леко.

Залейте с доматеното пюре и щипка сол, разтворени в 200 мл вода, пуснете вътре зърната черен пипер и дафиновите листа, поръсете със скълцания копър и долейте с вода до горния слой на ястието.

Сложете ястието да заври, захлупете го, задушавайте го на слаб огън 20-25 мин. и когато оризът стане готов, го дръпнете от огъня и го оставете 10-15 мин. под капак, след което го поднесете с 1-2 с.л. кисело мляко в порция.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар