Немски сладкиш с череши

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър23937612
09/06/2019
"Немците не се шегуват, когато приготвят вкусни сладкиши - правят ги съвършени и това си е "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 558
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Kрем

В удобен съд сипете прясното мляко, захарта, нишестето и брашното. Разбъркайте добре с бъркалка и поставете на котлона. Бъркайте често, докато кремът заври и се сгъсти.

Смъкнете от котлона, добавете ванилийките и покрийте със стреч фолио, като добре натиснете фолиото върху крема.

Оставете да изстине.

След като изстине, разбийте 100 г масло на стайна температура.

2. Pандишпан

Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и прясното мляко, бакпулвера, ванилийката и брашното.

Отделете една част от сместа (около 10 с.л.) и добавете към нея какао. Разбъркайте.

Във форма с диаметър 20 см сипете първо бялата смес, след това какаовата и наредете отгоре черешите.

Изпечете на 180 градуса за 30 минути.

3. Сглобяване на сладкиша

Върху изстиналия пандишпан сипете крема.

Приберете в хладилника и започнете да приготвяте ганаша.

За целта затоплете течната сметана (не е необходимо да е вряла) и добавете към нея начупения шоколад. Бъркайте, докато се разтопи.

Залейте сладкиша с шоколадовия ганаш веднага или по желание изчакайте да изстине и залейте.

След като ганашът започне да стяга, с помощта на вилица оформете вълнички.

По желание украсете с черешки.

Съхранете в хладилник.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар