Свински котлети с доматен сос

11/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо93
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински котлети - 6 бр. без кост
  • домати - 2/3 ч.ч. настъргани
  • кашкавал - 6 тънки резена
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кориандър - на вкус
  • захар - ½ ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте котлетите до дебелина 5 мм., подсушете ги, натрийте ги с кориандъра, солта, червения и черния пипер, изпържете ги на умерен огън в голям тиган, в който сте сгорещили олиото, по 4 мин. от всяка страна, докато престанат да бъдат розови, и ги прехвърлете в чиния.

В същата мазнина налейте настърганите домати, смесени със захарта и оцета.

Задушавайте ги при непрекъснато бъркане и когато сосът се посгъсти, върнете в тигана свинките котлети, като върху всеки поставите по резен кашкавал, захлупете с капак и гответе, докато кашкавалът се разтопи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар