Зеленчуков омлет със соеви кълнове и млечен сос

11/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За омлета
  • яйца - 6 бр.
  • сметана - 100 мл
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • тиквички - 2 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • соеви кълнове - 100 г
  • масло - 30 г краве
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За соса
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • кисело мляко - 200 г (4, 5 %)
  • портокалов сок - 30 мл, прясно изцеден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете маслото и олиото в тиган, изпържете в тях до прозрачност надробения на кубчета лук, добавете нарязаните и остъргани тиквички и накълцаната на парченца чушка, посолете и задушавайте 5-6 мин., като разбърквате.

Разбийте добре яйцата със сметаната, овкусете ги със сол и черен пипер, залейте зеленчуците с тях и пържете всичко на слаб огън 15 мин.

Поръсете готовия омлет с измитите и подсушени соеви кълнове и поднесете отделно соса, който сте приготвили от разбърканите кисело мляко, счукан чесън, ситно накълцан магданоз и портокалов сок.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар