ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дробчета с горчичен сос

Пилешки дробчета с горчичен сос

Пилешки дробчета с горчичен сос
11/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 800 г
  • кисели краставички - 4 малки или 2 големи
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • копър - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • талиатели - 400 г сварени или лингуини
  • сметана - 100 мл
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • естрагон - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На силен огън сгорещете олиото и пържете дробчетата около 5 мин., така че отвътре да останат розови, след което ги извадете и ги отцедете.

В същата мазнина задушете нарязания на кубчета лук и счукания чесън, залейте ги с виното, добавете естрагона, горчицата, натрошеното кубче бульон и около 1 ч.ч. вода и оставете всичко да ври, докато течността се изпари напълно.

Налейте сметаната, добавете нарязаните на тънки гредички кисели краставички и дробчетата, разбъркайте добре и догответе ястието на слаб огън.

Сипете в чинии сварените талиатели, разпределете отгоре дробчетата със соса, поръсете със ситно нарязаните магданоз и копър и поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: