Печени свински котлети върху лют сос

12/09/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте котлетите с черен пипер и сол, изпържете ги леко от двете страни в горещото масло, прехвърлете ги в тавичка и ги печете 15 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което ги завийте с алуминиево фолио и ги върнете в изключената фурна.

Изпържете в мазнината от котлетите ситно нарязаните лук и чесън, залейте ги с бульона и виното, добавете размачканите домати и след като сместа кипне, я задушавайте 10 мин.

Подправете със солта, лютия и черния пипер, поръсете със захарта и кашкавал, разбъркайте и разпределете соса по чиниите, сложете отгоре котлетите и ги украсете с листенца босилек. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар