Печени свински котлети върху лют сос

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
12/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински котлети - 4 бр. около 1 кг
  • босилек - 5 - 6 стръка
  • масло - 50 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За соса
  • домати - 850 г обелени, може и от консерва
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • кашкавал - 50 г, настърган
  • зеленчуков бульон - 100 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте котлетите с черен пипер и сол, изпържете ги леко от двете страни в горещото масло, прехвърлете ги в тавичка и ги печете 15 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което ги завийте с алуминиево фолио и ги върнете в изключената фурна.

Изпържете в мазнината от котлетите ситно нарязаните лук и чесън, залейте ги с бульона и виното, добавете размачканите домати и след като сместа кипне, я задушавайте 10 мин.

Подправете със солта, лютия и черния пипер, поръсете със захарта и кашкавал, разбъркайте и разпределете соса по чиниите, сложете отгоре свинските котлети и ги украсете с листенца босилек.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар