Пилешки парти бутчета с къри и ориз

06/06/2019
Анабел
отАнабелКопирайтър240225
"Слабост имаме към добре приготвени парти бутчета - не можем да име се наситим "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилeшки бутчета - 8 бр. парти
  • олио - 4 с.л.
  • къри - 4 ч.л. на прах
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • грах - 1 шепа, на шушулки
  • чесън 2 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган
  • захар - 1 к.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 3 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените пилешките бутчета се овкусяват със сол, черен пипер и две чаени лъжички къри на прах. Поставят се в намазнена тавичка и се слагат във фурната да се запекат на 200 градуса.

По време на печенето се обръщат да се запекат и от другата страна. В дълбок тиган със сгорещена мазнина се поставят счуканите скилидки чесън и предварително настърганият джинджифил.

Температурата на котлона не трябва да е много висока. След около пет минути се прибавят нарязаните на дребно чушки, а малко след това и шушулките грах. Зеленчуците се разбъркват периодично, след което се прибавя останалото къри.

Царевично нишесте се прибавя към пилешкия бульон и се бърка, докато се разтвори. След това пилешкият бульон се излива в тигана и се оставя да заври.

Към вече заврялата смес се прибавят оризът и захарта. Тиганът се похлупва с капак, а температурата на котлона се намалява още.

Оризът се готви, докато набъбне, а зеленчуците омекнат. По средата на готвенето се прибавя и пилешкото месо.

Ястието се овкусява със сол и черен пипер на вкус, кориандър или магданоз, и малко къри.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар