ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени Картофи»Задушени пресни картофи в масло и чесън

Задушени пресни картофи в масло и чесън

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2461k1k2543
Задушени пресни картофи в масло и чесън
Снимка: Геновева
1 / 2
06/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вие едни пресни картофки не ги ли задушите в масло и чесън, направо ги похабявате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пресните картофи и ги нарязваме, ако са едри, ако са дребнички, ги оставете цели. В дълбок тиган, който има капак, слагаме маслото да се разтопи и изсипваме половината картофи.

Захлупваме с капака и задушаваме така, докато се зачервят картофите и разбира се, разбъркваме периодично.

Разделям ги на два пъти, защото моят тиган не е много голям. Ако имате голям тиган, може да ги задушите наведнъж.

След като картофите се зачервят, с преса за чесън пасираме чесъна и нарязваме копъра, осоляваме и прибавяме ригана.

Разбъркваме и задушаваме картофките за още около минута, за да се овкусят добре. Сервираме ги топли. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: