Суфле с варени гъби

06/06/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете гъбите със зърната черен пипер, дафиновия лист и солта, нарежете ги и ги оставете да се изцедят.

Изпържете брашното до златистокафяво в маслото, прибавете свареното мляко на малки дози, докато се получи гъста каша, като тесто.

При непрекъснато бъркане сипете гъбите в сместа и след като изстине, прибавете разбитите на твърд сняг белтъци.

Намажете вътрешността на йенска тенджера, гювече или метална купичка за крем-карамел с масло, докъдето ще сипете сместа.

Поръсете с брашно, налейте суфлето до половината на съда, поръсете го с настъргания кашкавал и го печете в умерена фурна около 30 мин. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар