Запеканка от тиква с мляко, яйца и орехи

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
06/06/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте с 2 л вода изчистената от кората и семките и нарязана на тънки парченца тиква.

Добавете маслото и захарта и я сложете да се задушава във фурната, след като стане готова, я полейте с разбитите яйца, смесени с млякото, ванилиите и счуканите орехови ядки.

Запечете отново сместа, докато се слегне, поръсете десерта с канелата и го поднесете студен.

Готовият сладкиш може да поднесете с топка ванилов сладолед.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар