Курбан чорба от пилешки дреболии

05/06/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо989
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки дреболии - 500 г дробчета, сърца и воденички
  • моркови - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр. стрита
  • лук - 2 глави, кромид
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките дробчета, сърцата и воденичките, извадете ги и ги нарежете на дребно.

Запържете в олиото ситно нарязаните лук и морков, прибавете доматеното пюре и брашното, пържете още 3-4 мин., след което сипете бульона от варенето на дреболиите, добавете черния пипер и солта.

Сипете в чорбата разбитите яйца, като бъркате постоянно, за да се получат конци, прибавете дробчетата, сърцата и воденичките, свалете я от огъня и я я поднесете, поръсена със ситно нарязания магданоз и стритата люта чушка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар