ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Македонски гювечета с телешки дроб

Македонски гювечета с телешки дроб

Македонски гювечета с телешки дроб
12/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8
"Отваряте капака, а под капака - изненада - и дробчета, и език, и ... няма да ви издадем всичко"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 2 - 3 бр.
  • свински шишчета - 4 бр.
  • телешки дроб - 1 кг
  • телешки език - 1 бр. сварен
  • телешки мозък - 1 ч.ч. сварен
  • маслини - 200 г
  • магданоз - 1 връзка
  • домати - 2 - 3 бр. малки
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 500 мл от варенето
  • вино - 1 ч.ч.
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете на скара начуканите пържоли, шишчетата и обеления от ципата и нарязан на едри парчета телешки дроб, след което ги нарежете на ленти, овкусете ги с чубрицата, черния пипер и солта и ги залейте със соса, който предварително сте приготвили от бульона от варенето, брашното, виното, доматите и маслините.

Задушавайте сместа около 10 мин., разпределете я в гювечета, като отгоре поставите парченца телешки мозък и телешки език и ги запечете във фурната, като преди да ги поднесете, ги поръсете обилно със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: