ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитени Торти»Бисквитена торта с извара и какаова глазура

Бисквитена торта с извара и какаова глазура

13/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Виж ти какъв шедьовър можете да сътворите с малко бисквити - торта за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • бисквити - 400 г обикновени
  • извара - 400 - 500 г
  • стафиди - 1 шепа
  • сметана - 100 мл (35%)
  • бренди - 2 с.л.
  • масло - 150 г, краве
  • захар - 100 г
  • За глазурата
  • какао - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 50 г краве
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте изварата със захарта и омекналото масло, добавете разбитата в отделен съд сметана и стафидите, предварително накиснати в бренди, и разбъркайте хубаво крема.

В продълговата тавичка наредете слой бисквити, отгоре намажете с част от изварения крем, покрийте с нов слой бисквити, намажете и тях с крем и т.н, като завършите с бисквити и поставете тортата за 24 часа в хладилника.

На другия ден разтопете маслото за глазурата, добавете млякото, какаото и захарта и кипнете сместа, като разбърквате енергично, залейте тортата и я върнете за два часа в хладилника, преди да я сервирате. По желание може да украсите бисквитената торта допълнително с кокос или според въображението си.

Бележка: Ако тортата ви е нужна по-скоро, то тогава потапяйте бисквитите в леко затоплено прясно мляко, преди да ги наредите.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: