Бисквитена торта с извара и какаова глазура

13/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо91
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте изварата със захарта и омекналото масло, добавете разбитата в отделен съд сметана и стафидите, предварително накиснати в бренди, и разбъркайте хубаво крема.

В продълговата тавичка наредете слой бисквити, отгоре намажете с част от изварения крем, покрийте с нов слой бисквити, намажете и тях с крем и т.н, като завършите с бисквити и поставете тортата за 24 часа в хладилника.

На другия ден разтопете маслото за глазурата, добавете млякото, какаото и захарта и кипнете сместа, като разбърквате енергично, залейте тортата и я върнете за два часа в хладилника, преди да я сервирате. По желание може да украсите бисквитената торта допълнително с кокос или според въображението си.

Бележка: Ако тортата ви е нужна по-скоро, то тогава потапяйте бисквитите в леко затоплено прясно мляко, преди да ги наредите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар