ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени телешки пържоли в сметана на тиган

Задушени телешки пържоли в сметана на тиган

13/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите, подсушете ги, натрийте ги със сол и черен пипер, оставете ги да престоят 10 мин., след което ги изпържете в 3 с.л. сгорещено олио по 2 мин. от всяка страна, извадете ги и ги сложете на топло място.

Долейте останалото олио в тигана, запържете в него ситно нарязаните лук и чесън и оформения на кубчета бекон за 2-3 мин. при непрекъснато бъркане, прибавете разполовените почистени гъби и гответе още 6-7 мин. на умерен огън.

Разбърквайте сместа от време на време, добавете ситно нарязания магданоз, мащерката и сметаната, овкусете със сол и черен пипер, върнете телешките пържоли в гъбения сос, похлупете тигана, след 5 мин. свалете ястието от огъня и го поднесете.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: