Задушени телешки пържоли в сметана на тиган

13/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо136
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите, подсушете ги, натрийте ги със сол и черен пипер, оставете ги да престоят 10 мин., след което ги изпържете в 3 с.л. сгорещено олио по 2 мин. от всяка страна, извадете ги и ги сложете на топло място.

Долейте останалото олио в тигана, запържете в него ситно нарязаните лук и чесън и оформения на кубчета бекон за 2-3 мин. при непрекъснато бъркане, прибавете разполовените почистени гъби и гответе още 6-7 мин. на умерен огън.

Разбърквайте сместа от време на време, добавете ситно нарязания магданоз, мащерката и сметаната, овкусете със сол и черен пипер, върнете пържолите в гъбения сос, похлупете тигана, след 5 мин. свалете ястието от огъня и го поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар