Ризото с шунка, гъби и топено сирене

03/06/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
"Ароматно ризото, което ще ви плени с вкус и неустоим аромат "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо106
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера затоплете олиото и изпържете в него нарязаните на филийки гъби и на колелца лук за 3 мин.

Добавете шунката, нарязана на кубчета, пържете още 2 мин, сипете предварително сварения в леко подсолена вода до полуготовност ориз и гответе 2 мин. при непрекъснато бъркане.

Залейте с бульона и виното, изчакайте да кипне, добавете топеното сирене, поръсете с черен пипер, сол и майорана и разбъркайте.

Разпределете ризото по чиниите и го поръсете с настъргания кашкавал. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар