Ризото с шунка, гъби и топено сирене

03/03/2020
"Ароматно ризото, което ще ви плени с вкус и неустоим аромат "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо252
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера затоплете олиото и изпържете в него нарязаните на филийки гъби и на колелца лук за 3 мин.

Добавете шунката, нарязана на кубчета, пържете още 2 мин, сипете предварително сварения в леко подсолена вода до полуготовност ориз и гответе 2 мин. при непрекъснато бъркане.

Залейте с бульона и виното, изчакайте да кипне, добавете топеното сирене, поръсете с черен пипер, сол и майорана и разбъркайте ризотото с гъби.

Разпределете приготвеното ризото по чиниите и го поръсете с настъргания кашкавал.

Ризото с шунка, гъби и топено сирене - вкусна рецепта с ориз!

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар