Мариновано телешко със зеленчуци по азиатски

03/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в подсолена вода за 16 мин., добавете замразен грах и гответе още 4 мин.

Измийте месото, подсушете го, нарежете го на тънки парчета, залейте го с половината соев сос, 1 с.л. олио и захарта и го оставете да престои 20 мин.

Нарежете почистения зелен лук – на колелца, обеления кромид – на полукръгчета, накълцайте на дребно обелените джинджифил и чесън и ги изпържете за 3 мин. в голям тиган, в който сте сгорещили останалото олио.

Добавете изцеденото от маринатата месо и пържете още 4 мин., след което извадете сместа от тигана с решетъчна лъжица.

В същата мазнина пържете за 5 мин. остърганите и нарязани моркови, върнете месото, залейте с маринатата, поръсете с черен пипер и сол, добавете останалия соев сос и задушете всичко 1-2 мин. на силен огън.

Разпределете телешкото филе по чиниите, гарнирайте го с оризовата смес и поднесете ястието, докато е горещо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар