Начин на приготвяне
Сварете ориза в подсолена вода за 16 мин., добавете замразен грах и гответе още 4 мин.
Измийте месото, подсушете го, нарежете го на тънки парчета, залейте го с половината соев сос, 1 с.л. олио и захарта и го оставете да престои 20 мин.
Нарежете почистения зелен лук – на колелца, обеления кромид – на полукръгчета, накълцайте на дребно обелените джинджифил и чесън и ги изпържете за 3 мин. в голям тиган, в който сте сгорещили останалото олио.
Добавете изцеденото от маринатата месо и пържете още 4 мин., след което извадете сместа от тигана с решетъчна лъжица.
В същата мазнина пържете за 5 мин. остърганите и нарязани моркови, върнете месото, залейте с маринатата, поръсете с черен пипер и сол, добавете останалия соев сос и задушете всичко 1-2 мин. на силен огън.
Разпределете телешкото филе по чиниите, гарнирайте го с оризовата смес и поднесете ястието, докато е горещо.