Рибни кюфтета от цаца

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Копирайтър
264
39
63
2
02/06/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо245
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • цаца - 600 г
  • оцет - 80 мл
  • царевично брашно - 50 г или галета
  • яйце - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете цацата в оцет за 40 минути.

Яйцата се разбиват с брашното и се подправя със сол на вкус и черен пипер. Получава се смес като на тази за кекс, покрива се с фолио и се прибира в хладилник.

Накиснатата цаца се мели в месомелачка на най-ситната част.

Добавя се към сместа, омесва се добре и отново се прибира в хладилник за 15 минути.

Оформят се рибни кюфтенца. Ако се затруднявате при оформянето, добавете накисната филийка хляб или галета/царевично брашно.

Изпечете или изпържете в сгорещено масло.

Аз предпочетох да ги приготвя на барбекю, но са пригодени и за други термични обработки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар