Сладкиш с ягоди и царевично брашно

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
239
4
02/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо192
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • масло - 50 г меко
  • захар - 150 г
  • бакпулвер - 1/2 пакет
  • царевично брашно - 50 г
  • брашно - 100 - 120 г бяло брашно за кекс
  • ягоди - 6 - 7 бр. пресни
  • шоколадови пръчици - 1 с.л.
  • шоколад - 40 г, млечен, на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват яйцата със захарта. Добавят се меко масло, ванилия и двата вида брашно с бакпулвера.

Разбърква се на кексова смес, която сипваме върху хартия в тавичка 24 см. Отгоре се нареждат резени почистени ягоди, поръсват се шоколадови пръчици и набождаме малки кубчета нарязан шоколад.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка. Изважда се сладкишът, за да се охлади и се сервира с чай или кафе, нарязан като торта.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар