ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушен ориз в микровълнова

Задушен ориз в микровълнова

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447819251
Задушен ориз в микровълнова
03/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.
  • вода - 2 ч.
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се слага в керамична купа и се налива водата. Похлупва се и се държи 5 мин. при 600 Вт в микровълнова фурна.

Превключва се на 180 Вт и се държи още 20 мин., без да се разбърква.

Накрая се прибавят маслото и подправки по избор.

Забележки: Оризът става много по–вкусен, ако престои похлупен още 10 мин. Към ориза може да се прибавят нарязани пресни подправки, като например магданоз, целина, копър и др.

Готовият ориз е подходяща гарнитура за месо от всеки тип.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: