Запеканка от кюфтенца и брюкселско зеле

12/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа каймата, ситно нарязаните лук и магданоз, 2 с.л. пармезан, черен пипер и съвсем малко сол (сиренето е солено), омесете добре, оформете топчета с големината на брюкселските зелчици и ги изпържете в зехтина до полуготовност.

Наредете кюфтенцата в тавата. Отгоре подредете бланшираното за 10 мин. в подсолена вода и отцедено брюкселско зеле, залейте ги с брашното, разредено със сметаната, поръсете ги с останалия пармезан и запечете ястието във фурна 20 мин. при 180-200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар