Мини рибни кюфтенца на фурна

ЗорицаЗорица
Ентусиаст
95
15
251
1
31/05/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо520
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • риба - 700 г сьомга, скумрия, бяла риба по избор (филе или дребна сладководна риба)
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава, много ситно нарязана
  • картофи - 1 бр. сварен и настърган на ситно
  • хляб - 1 филия, накисната във вода и добре отцедена
  • оцет - 100 мл (ако използвате дребни рибки)
  • лют червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • копър
  • девесил - или мащерка
  • брашно - за овалване
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако рибките са дребни - първо се почистват от вътрешностите, опашките и главите и се накисват в топла вода с оцета за час, след това се отцеждат, подсушават и тогава се смилат в машинката за кайма с най-ситната приставка (заедно с костите).

Ако използвате обезкостено рибно филе (сьомга, скумрия, бяла риба и т.н.), филето се накълцва на много ситно. В купа се омесват всички продукти.

Каймата се оставя да си почине и да се овкуси на студено в хладилник за около един - два часа.

Оформят се с влажни ръце малки рибни кюфтета от сместа, овалват се в брашното, изтупват се и се поставят в намаслена с олио тавичка. Отгоре леко се поръсват с малко олио.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, на средна решетка и включен вентилатор за около 20 минути.

Поднасят се като предястие или като основно ястие с гарнитура по избор - свежа сезонна салата, картофено пюре или ризото.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар