Печена скумрия на скара по турски

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
564
461
38
2
31/05/2019
"Скумрия на скара - истинска класика за любителите на печената риба "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 683
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се почистват и измиват. Разделят се на филета, махат се главите и опашките, обезкостяват се.

Рибните филета се поръсват със сол, с прясно смлени черен и бял пипер, синап, чили, чесън на гранули, стрити сушени копър и магданоз, поливат се със сока от 2 лимона и се оставят за 30 минути да се овкусят.

Преди да се сложат на скарата, филетата се намазват със зехтина. Пекат се на добре загрята скара, като първо се слагат на скарата с кожата отдолу и след няколко минути се обръщат, за да се изпекат и от другата страна.

Така изпечената скумрия се предлага като улична храна в Турция, като обезкостените филета се пъхат в турски дълъг хляб (екмек) като се получава сандвич, гарнира се с мариновани кисели морковчета, маруля и свежа краставица.

Добър апетит!

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар