Печена скумрия на скара по турски

31/05/2019
Зорица
отЗорицаЕнтусиаст5781121
"Скумрия на скара - истинска класика за любителите на печената риба "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 151
  • Преглеждания за месеца8104
  • Преглеждания за седмицата648
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се почистват и измиват. Разделят се на филета, махат се главите и опашките, обезкостяват се.

Рибните филета се поръсват със сол, с прясно смлени черен и бял пипер, синап, чили, чесън на гранули, стрити сушени копър и магданоз, поливат се със сока от 2 лимона и се оставят за 30 минути да се овкусят.

Преди да се сложат на скарата, филетата се намазват със зехтина. Пекат се на добре загрята скара, като първо се слагат на скарата с кожата отдолу и след няколко минути се обръщат, за да се изпекат и от другата страна.

Така изпечената скумрия се предлага като улична храна в Турция, като обезкостените филета се пъхат в турски дълъг хляб (екмек) като се получава сандвич, гарнира се с мариновани кисели морковчета, маруля и свежа краставица.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар