Салата с риба тон, репички и маруля

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
555
461
37
2
31/05/2019
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо557
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • риба тон - 180 г консерва в зехтин
  • репички - 1 връзка
  • бяла ряпа - 1 бр.
  • зелена салата - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • чери домати - 1 шепа
  • чесън - 1 пресована скилидка
  • риган - няколко щипки
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • магданоз - няколко листенца
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелената салата се измива и се оставя да се изцеди. Бялата ряпа се измива, обелва и нарязва на тънки кръгчета. Кръгчетата се поръсват с малко сол.

Репичките също се измиват и нарязват на тънки кръгчета. Чери доматите се нарязват на половинки или четвъртинки според големината им.

Чушката се почиства от семенцата и се нарязва на малки лентички. Марулята се накъсва и разпределя в порционни чинии. Върху нея се разпределят репичките и чери доматите. В средата на всяка порция се слага от отцедената от зехтина риба тон.

От кръгчетата бяла ряпа се навиват фунийки, като във всяка се слага по лентичка червена чушка. Разпределят се върху салатата.

Салатата се поръсва със щипка сух риган, няколко листенца магданоз и се полива с дресинг, приготвен от лимоновия сок, пресованата скилидка чесън, зехтина от консервата риба тон и сол на вкус.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар