Бързи печурки с масло и пресни подправки

30/05/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо253
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на гъби с масло и пресни подправки е добре да изберем сравнително еднакви по големина печурки. Те се обелват и измиват добре. Нарязваме ги на дебели ивици, заедно с пънчетата.

В тиган уок добавяме няколко капки олио и изсипваме гъбите, след като олиото е добре загрято. Овкусяваме със сол и поставяме капак, за да се задушат за кратко време и да пуснат водата си.

След около 5 минути, разбъркваме и отстраняваме капака, готвим докато водата се изпари изцяло, овкусяваме с черен пипер и чесън нарязан на ситно.

Щом водата се изпари, добавяме маслото и пържим гъбите, прибавяме нарязаните на ситно магданоз и копър и изключваме от котлона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар