Класически кюфтета

Класически кюфтета1 / 2
13/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции10
"Ако не знаете, ето така се правят кюфтета - рецептата от нашите баби и майки, с която сме израснали и продължаваме да приготвяме на семейството си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с подправките, яйцето, измитата и смачкана филия хляб и ситно нарязания лук.

Меси се добре около 4-5 минути. Слага се в хладилник за 1/2 час, за да се стегне.

След това се оформят с мокри ръце тънки кюфтета и се пържат.

Желателно е да не се овалват в брашно или галета.

Когато са придобили тъмнозлатиста коричка, кюфтета се вадят от тигана и се слагат върху кухненска хартия, за да се изтече останалото олио.

Рейтинг

5 8
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: