Класически кюфтета

13/05/2013
Марги Ованесян
отМарги ОванесянНовак1891
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции10
  • Преглеждания общо18 164
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари11 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с подправките, яйцето, измитата и смачкана филия хляб и ситно нарязания лук.

Меси се добре около 4-5 минути. Слага се в хладилник за 1/2 час, за да се стегне.

След това се оформят с мокри ръце тънки кюфтета и се пържат.

Желателно е да не се овалват в брашно или галета.

Когато са придобили тъмнозлатиста коричка, се вадят от тигана и се слагат върху кухненска хартия, за да се изтече останалото олио.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 8
4 6
3 1
2 0
1 0

Коментари (11)

Дани
Дани
01.01.2014 20:42
С кимион или не,който както си ги обича.
4
0
ВИЛИ
ВИЛИ
21.10.2013 15:42
С КИМИОН СА МНОГО ПО-ВКУСНИ КЮФТЕТАТА, НО ЛУКЪТ ВИНАГИ ГО СЛАГАМ ПРЕДИ ПЪРЖЕНЕ, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ КАЙМАТА СИ ПРОМЕНЯ ЦВЕТА И ВКУСА.
1
1
христо
христо
11.10.2013 20:16
едно не ми е ясно кой ви е казал че содата помага
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв