Зелен боб с овнешко месо по френски

30/05/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 400 г без кости, нарязано на кубчета
  • зелен фасул - 800 г
  • картофи - 3 бр., нарязани на парчета
  • домати - 5 бр., нарязани на филийки
  • лук - 2 глави, кромид
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сметана - 60 г заквасена
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера за сгорещете олиото и запържете в него кубчетата овнешко месо, филийките домати, парчетата картофи и ситно нарязания лук.

Прехвърлете всичко в тавичка и го задушавайте на тих огън до полуготовност, след което прибавете почистения, измит и нарязан зелен боб, налейте 1 ч.ч. гореща вода, поръсете с черен пипер и сол и продължете да го задушавате, докато продуктите омекнат и останат на мазнина.

Разбийте доматеното пюре с малко студена вода, яйцето и сметаната, изсипете сместа върху ястието, наръсете с брашното, разбъркайте и оставете ястието още 5-6 мин. на огъня, след което го поръсете с настърган кашкавал и го свалете от котлона. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар