ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Хрупкав пържен толстолоб

Хрупкав пържен толстолоб

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Хрупкав пържен толстолоб
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
29/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Хрупкав толстолоб, дебела сянка и студена бира - готови сме за лятото"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 4 бр. котлети
  • сол
  • брашно - 6 с.л. пшеничено
  • царевично брашно - 6 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените рибени котлети се осоляват и оставят за около два часа покрити в хладилник.

В широка чиния се смесват двата вида брашно, куркумата, червеният и черният пипер.

Всяко парче толстолоб се овалва от всички страни и се слага в тиган със сгорещено олио.

Рибата се пържи и от двете страни до получаване на хрупкава златиста коричка.

Пърженият толстолоб се слага върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.

Поднесете пържения толстолоб с гарнитура по желание.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: