Руло със сладко от ягоди и кафе

29/05/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАКопирайтър35951463
"Сега сложете ръка на сърцето и обещайте повече никога да не поглеждате друго руло, защото това е най-вкусното на света "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо797
  • Преглеждания за месеца744
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • брашно - 8 с.л. без връх да не стане сбито
  • кафе - 1 с.л. еспресо
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за намазване
  • сладко от ягоди - 1 к.ч.
  • пудра захар - поръсване
  • ягоди - за гарниране, пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта и лъжица кафе. Разбива се с миксер, докато побелее сместа и захарта се разтопи. Прибавя се брашно и бакпулвер пресяваме през сито и разбъркваме отново с миксера.

Върху хартия за печене сипваме тестото и печем в загрята фурна 180°C около 13-15 минути до суха клечка в широка тава.

Изважда се пандишпановия блат и обръщаме върху влажна кърпа. Сваля се хартията и навиваме руло, като се оставя краищата да дишат.

След 10 минути се развива и намазва със сладко от ягоди, отново се оформя на руло.

Охладеното пандишпаново руло със сладко се поръсва с пудра захар и сервираме с пресни ягоди!

Вкусно и лесно за сезонаруло със сладко от ягоди и кафе! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар