Панирани тиквички с изварен сос

30/05/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо278
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички - 800 г
  • олио - за пържене
  • За панировката
  • брашно - 150 г
  • бяло вино - 125 мл
  • минерална вода - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За соса
  • извара - 200 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете панирковка от пресятото брашно, виното, минералната вода, яйцата, соевия сос, червения и черния пипер, захарта и солта и я оставете да престои 20 мин.

През това време разбийте изварата с прясното мляко, докато се получи гладък крем, прибавете солта, черния пипер, ситно нарязания магданоз и счукания чесън и разбъркайте добре.

Оваляйте в тестото обелените и нарязани на кръгчета тиквички и ги изпържете за 4-5 мин. в сгорещеното олио, така че да плуват в него, след което ги отцедете от излишната мазнина и ги сервирайте с крема от изварата.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар