Маринована скумрия на скара

28/05/2019
Зорица
отЗорицаНовак6991691
"Лесно ще приготвите най-сочната скумрия на скара - просто мариновате и печете, ние можем да дойдем да помогнем с яденето "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 149
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • скумрия - 3 бр.
  • хималайска сол - 1 с.л. смляна розова
  • бял пипер - 1 к.л. смлян
  • розов пипер - 1 к.л. смлян
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • кориандър - 1 к.л. смлян семена
  • кимион - 1 к.л., смлян
  • джинджифил - 2 к.л. изсушен
  • лют червен пипер - 1 к.л. на люспи
  • чесън - 3 к.л. на люспи
  • магданоз - 2 к.л. изсушен, стрит
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства, измива, обезкостява и се разделя на рибни филета. Подсушават се с домакинска хартия.

Филетата се поръсват със смлените подправки - хималайска розова сол, черен пипер, бял пипер, розов пипер, кимион, кориандър, джинджифил, чесън и лют пипер на люспи, изсушен стрит магданоз и се поливат със зехтин.

Покриват се с фолио за свежо съхранение и се оставят на хладно поне за час, най-добре за една нощ.

След това се изпичат на добре загрята скара за по 5 - 6 минути от всяка страна, като първо се изпича от към кожата.

Изпечената скумрия на скара се полива със сока от лимона.

По желание може да поднесете маринована скумрия на скара със ситно нарязан пресен магданоз и наситнен чесън.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар