Маринована скумрия на скара

ЗориЗори
Експерт
125
608
486
56
2
Маринована скумрия на скара
Снимка: Зори
1 / 4
28/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви10 мин.
Общо25 мин.
Порции3
"Лесно ще приготвите най-сочната скумрия на скара - просто мариновате и печете, ние можем да дойдем да помогнем с яденето"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр.
  • хималайска сол - 1 с.л. смляна розова
  • бял пипер - 1 к.л. смлян
  • розов пипер - 1 к.л. смлян
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • кориандър - 1 к.л. смлян семена
  • кимион - 1 к.л., смлян
  • джинджифил - 2 к.л. изсушен
  • лют червен пипер - 1 к.л. на люспи
  • чесън - 3 к.л. на люспи
  • магданоз - 2 к.л. изсушен, стрит
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства, измива, обезкостява и се разделя на рибни филета. Подсушават се с домакинска хартия.

Филетата се поръсват със смлените подправки - хималайска розова сол, черен пипер, бял пипер, розов пипер, кимион, кориандър, джинджифил, чесън и лют пипер на люспи, изсушен стрит магданоз и се поливат със зехтин.

Покриват се с фолио за свежо съхранение и се оставят на хладно поне за час, най-добре за една нощ.

След това се изпичат на добре загрята скара за по 5 - 6 минути от всяка страна, като първо се изпича от към кожата.

Изпечената скумрия на скара се полива със сока от лимона.

По желание може да поднесете маринована скумрия на скара със ситно нарязан пресен магданоз и наситнен чесън.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: