Маринована скумрия на скара

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
570
461
38
2
28/05/2019
"Лесно ще приготвите най-сочната скумрия на скара - просто мариновате и печете, ние можем да дойдем да помогнем с яденето "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 365
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • скумрия - 3 бр.
  • хималайска сол - 1 с.л. смляна розова
  • бял пипер - 1 к.л. смлян
  • розов пипер - 1 к.л. смлян
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • кориандър - 1 к.л. смлян семена
  • кимион - 1 к.л., смлян
  • джинджифил - 2 к.л. изсушен
  • лют червен пипер - 1 к.л. на люспи
  • чесън - 3 к.л. на люспи
  • магданоз - 2 к.л. изсушен, стрит
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства, измива, обезкостява и се разделя на рибни филета. Подсушават се с домакинска хартия.

Филетата се поръсват със смлените подправки - хималайска розова сол, черен пипер, бял пипер, розов пипер, кимион, кориандър, джинджифил, чесън и лют пипер на люспи, изсушен стрит магданоз и се поливат със зехтин.

Покриват се с фолио за свежо съхранение и се оставят на хладно поне за час, най-добре за една нощ.

След това се изпичат на добре загрята скара за по 5 - 6 минути от всяка страна, като първо се изпича от към кожата.

Изпечената скумрия на скара се полива със сока от лимона.

По желание може да поднесете маринована скумрия на скара със ситно нарязан пресен магданоз и наситнен чесън.

Добър апетит!

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар