Вкусни панирани тиквички с чеснов сос

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
249
5
26/05/2019
"Ако зависеше от нас, през цялата година щеше да е сезонът на панираните тиквички с чеснов сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо91 461
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се измити тиквички на две през средата, после всяка половинка на още две равни части.

Получените половинки режем на пръчици средно дебели около 1-1.5 см.

В купа се разбива яйцето, добавя се прясно мляко, бакпулвер, подправки и брашно за средно гъста смес.

Смесваме тиквички с панировка и добре се разбърква.

Пържим в загрято олио до златисто.

Сервираме панираните тиквички с чеснов сос от кисело мляко, сол, чесън и копър.

Много вкусни, леко хрупкави но чудесни за мезе или предястие.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
15.07.2019 19:03
Панират ли се или се смесват с панировката?
0
0